RSS

Din ereziile catolicismului: credinţa în extratereştrii

11 aug.

Pe toate canalele de ştiri s-a lansat o ştire conform căreia Vaticanul (Biserica Catolică) crede în extratereştrii. Pe lângă alte erezii ca primatul papal, filogue, purgatoriul, celibatul preoţilor etc, această găselniţă de ultimă oră le încununează pe toate ! Vom expune în continuare doctrina Bisericii Ortodoxe faţă de OZN-uri şi extratereştrii. Iubiţi credincioşi, nu vă lăsaţi păcăliţi de cel viclean! Poate că niciodată de la începuturile Creştinismului încoace puterile demonice nu s-au manifestat într-un număr atât de mare şi atât de pe faţă ca în zilele noastre. Teoria „vizitatorilor din spaţiul extraterestru” nu este decât una din multele măşti pe care le folosesc aceste puteri pentru a disemina şi acredita ideea existenţei unor „fiinţe superioare” care îşi vor asuma responsabilitatea destinului omenirii. Atenţie mare fraţilor! Extratereştrii ca vieţuitori pe alte planete nu există. Există însă demoni care, prin false năluciri rup pe oameni de realitatea creată de Dumnezeu. OZN-urile nu sunt altceva decât tehnici mediumistice de ultimă oră, prin care diavolul îşi câştigă aderenţi pentru sfera lui ocultă. Ele sunt un semn teribil al marii susceptibilităţi a omului contemporan la influenţele demonice, aşa cum nu s-a mai întâmplat niciodată în era creştină. În secolul trecut de exemplu, era de obicei necesară participarea la şedinţe de spiritism pentru a intra în contact cu demonii, pe când astăzi privirea cerului este suficientă în acest scop (este adevărat, de preferinţă noaptea).

„Mesajul” adus de OZN-uri este de natură să pregătească lumea pentru apariţia lui Antihrist „mântuitorul” omenirii apostaziate care va sosi pentru a stăpâni lumea. Poate că va sosi chiar din văzduh, pentru a imita mai bine a doua venire a Mântuitorului (Matei 24: 30; Fapte 1: 11). Sau poate „vizitatorii extratereştri” vor ateriza în locuri publice pentru a declanşa o închinare „cosmică” în faţa stăpânului lor. Sau poate că „focul pogorât din cer” (Apoc. 13: 13) nu va fi decât o parte a marelui spectacol demonic rezervat vremurilor de pe urmă. Oricum, mesajul adresat omenirii zilelor noastre acesta este „mântuirea aşteptaţi-o nu de la Adevărul creştinesc aflat prin Descoperire Dumnezeiască, nu de la credinţa în Dumnezeul Cel nevăzut, ci de la vehiculele din spaţiu”.

Este unul din marile semne ale vremurilor de pe urmă acesta: …şi spaime şi semne mari din cer vor fi (Luca 21: 11). Nu  mai departe decât  acum o sută de ani, Episcopul Ignatie Briancianinov nota în cartea sa Despre semne şi minuni: „…cu câtă aviditate caută creştinii noştri să vadă minuni, sau să facă ei înşişi minuni!… această căutare nu vădeşte altceva decât înşelăciunea în sine, care se naşte din nălucirile propriei minţi care la rândul lor sunt rod al bunei păreri de sine, şi al slavei deşarte, care se sălăşluieşte în suflet şi pune stăpânire pe el.”

„Adevăraţii făcători de minuni aproape că au dispărut, dar oamenii sunt mai setoşi de minuni ca niciodată. Ne apropiem de timpurile când calea va fi larg deschisă pentru o mulţime de false minuni mari şi grozave, care să ducă la pierzare nenorocita înţelepciune cea după trup, care se va lăsa atrasă şi înşelată de ele.”

Sf. Simeon Noul Teolog ne spune: „cel care se nevoieşte cu rugăciunea, să nu privească des în văzduh, căci într-acolo se află sălaşul duhurilor rele, care lucrează mari şi felurite înşelăciuni”.

Sf. Ignatie Briancianinov însemna groaznica viziune a unui modest fierar rus dintr-un sat de lângă Petersburg, care a avut loc în zorii  epocii  noastre  marcate  de  necredinţă  şi  de revoluţii (1817): el văzu odată, în plină amiază, mulţime de diavoli în chip omenesc şezând pe crengile copacilor din pădure, îmbrăcaţi în haine ciudate, cu tichii ascuţite, şi cântând acompaniaţi de instrumente parcă vrăjitoreşti, un cântec plin de groază: „Vremea noastră a sosit, facă-se voia noastră!”

Vaticanul are obsesia ’’fraternală’’: dacă pentru răposatul papă Ioan Paul II evrei erau ’’fraţii noştri mai mari’’, pentru iezuitul argentinian José Gabriel Funes, astronomul şi consilierul papei Benedict XVI, se poate vorbi despre ’’fratele nostru extraterestru’’

Creştinul Ortodox ştie că pentru persoana umană nu există nici un fel de „evoluţie” spre forme „superioare”, şi el nici nu are motive să creadă că există „fiinţe evoluate” pe alte planete; el în schimb ştie că există într-adevăr în univers şi alte „inteligenţe avansate” în afară de el. Acestea sunt de două feluri: îngeri şi diavoli. Efortul său este acela de a fi în comuniune cu îngerii care îi slujesc lui Dumnezeu şi de a refuza orice contact cu duhurile rele (diavolii) care L-au respins pe Dumnezeu iar acum se luptă, din invidie şi răutate, să-l aducă şi pe om la pierzare.

/cugetatorortodox blog/

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: