RSS

Un frate ortodox ii lamureste pe sectarii cei rataciti

04 Dec

988678_445204648927706_1622325750_nVor afla informatii importante pentru mantuirea lor! (daca ii interseaza mantuirea, chiar si pe cei deja autosalvati)

Vor afla informatii importante despre Dreapta Credinta Crestina, adica Ortodoxia!

O sa incerc dupa slabele mele puteri, sa lamuresc cateva rataciri sectare, de care ei s-au smintit privind la oameni sau citind Sfanta Scriptura fara sa o inteleaga…Intrebari incepatoare pentru sectari… (raspundeti sincer la aceste intrebari din chestionar, si astfel v-eti afla usor si direct minciuna in care se scalda dogmele voastre sectare)
1. In ce an a fost infiintata dogma voastra si de catre cine? (intrebare valabila si pentru solascripturistii care interpreteaza dupa capul lor Scriptura; astfel vor trece anul cand le-a picat Scriptura in brate si isi vor trece numele la autor, ca doar ei sunt autorii propriilor interpretari, nu-i asa?)
2. De unde au auzit ei de Sfanta Scriptura? (de la Biserica lui Hristos? de la alti sectari? de pe Net? de la vreun vecin/prieten? au vazut cartea in librarii? etc)
3. Cum au ajuns ei la concluzia ca este inspirata de Dumnezeu? (e nevoie de un minim efort de gandire din partea sectarilor ca sa raspunda la intrebarea asta, caci ei zic automat ca aceasta carte este inspirata de Dumnezeu pentru ca asa scrie in ea; explicatie hilara devreme ce si in Coran si in Vede scrie la fel; poate ar trebui sa ascundem aceste carti de ei, ca daca le citesc vor crede la fel si in ele)
4. De ce tineti mortis sa necajiti ortodocsii cu parerile voastre gresite despre Scriptura?
5. De ce nesocotiti cuvantul Scripturii care precizeaza clar ca nu se adreseaza sectarilor, adica voua, ci doar crestinilor care sunt deja in Biserica lui Hristos, care au fost botezati in Numele lui Hristos?

Raspundeti intai la aceste 5 intrebari, si mai departe vom continua cu altele…

Acum sa trecem la demolarea ideilor fixe sectare legate de Sfanta Ortodoxie!

1. Icoanele nu sunt idoli.
Ce sunt de fapt icoanele?
“Definitie” bruta, pe intelesul vostru: Icoanele sunt niste picturi al unor oameni care au existat in realitate, si care au trait printre noi, si pe care i-am vazut. Inclusiv Sfintii Apstoli, inclusiv Iisus Hristos. Aceasta este definitai bruta, dar reala.

Toti sectarii (nu am intalnit exceptii pana acum) se smintesc grozav de citatul din Sfanta Scriptura:
2 “Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului şi din casa robiei.
3 Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine!
Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!
5 Să nu te închini lor, nici să le slujeşti, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam, (Iesirea 20)
Sectarii, interpretand abuziv versetul 4, cel boldat, zic ca daca faci o poza a unui lucru ce exista pe pamant (de ex. un pom, o vrabie, parintii sectarilor, ba chiar a sectarilor insusi, de ex. poza lor din pasaport) faci idolatrie. Mai e nevoie sa spun ca aceasta interpretare tampa tine de patologic si nu de adevar?

Ce spune Scriptura de fapt acolo? (spun asta pentru sectari, ca fratii ortodocsi stiu prea bine ec spun, dar am convenit ca aceasta este sectiunea sectarilor pe topicul de Ortodoxie – trebuie sa avem cumva grija si de ei)
Sfanta Scriptura interzice inchinarea si slujirea la acele chipuri facute de om ca si cum acele chipuri ar fi dumnezei. Inainte vreme, pe cand sectele voastre nici nu existau, oamenii se inchinau la diversi idoli, pe care de regula ii sculptau. Ei credeau ca zeii la care se inchina ei salasluiau chiar in acei idoli, adica in materialul din care erau facuti.
Nici un ortodox nu crede ca in icoana salasluieste vreun suflet, sau sufletul a carui poza este acolo.

Ca interpretarile voastre haotice se bat cap in cap cu Scriptura, pe voi nu va mai intereseaza, caci chiar Dumnezeu ii poruncea lui Moise, dupa ce daduse aceste porunci, sa faca chipuri cioplite de heruvimi (adica a ceea ce exista in cer) si de plante (adica a ceea exista pe pamant) cand construia cortul adunarii. De ex.:
1 “Cortul însă să-l faci din zece covoare de în răsucit şi de mătase violetă, stacojie şi vişinie; în ţesătura lor să faci chipuri de heruvimi alese cu iscusinţă.
36 Apoi să faci o perdea la uşa cortului, de mătase violetă, stacojie şi vişinie, răsucită şi de în răsucit, cu flori alese în ţesătura ei.
(Iesirea 26)
9 Cei doi heruvimi îşi întindeau aripile unul spre altul, umbrind capacul, iar feţele lor erau îndreptate una către alta, privind spre capac.
19 Un braţ avea trei cupe în forma florii de migdal, cu nodurile şi florile lor; alt braţ avea trei cupe tot în forma florii de migdal, cu nodurile şi florile lor; aşa aveau toate cele şase braţe, care ieşeau din laturile sfeşnicului.
20 Iar pe fusul sfeşnicului erau patru cupe în forma florii de migdal, cu nodurile şi florile lor.
(Iesirea 27)
Sper ca sectarii auzint aceasta, sa nu creada ca Moise facea idolatrie si sa Dumnezeu l-a indemnat pe Moise la idolatrie, caci nici vorba de idolatrie acolo.
Prin urmare, nici acei heruvimi scupltati, nici florile facute de, nici icoanele ortodoxe, nici pozele voastre din buletin, nu sunt idoli, pentru ca nimeni nu se inchina la ele si nimeni nu cred ca acestia sunt dumnezei sau zei…
Ca ortodocsii cinstesc pe acei oameni reperezentati in icoane, si nu va cinstesc pe voi de ex. este cu totul altceva, dar nici macar acest fapt nu este idolatrie, caci pana si voi, cat sunteti voi de sectari, tot va cinstiti parintii trupesti, sau pe vreun guru de-al vostru, chit ca si acela are poza.

Sa speram ca acum e pe deplin clarificata treaba cu icoanele…

2. Cinstirea sfintilor si ingerilor lui Dumnezeu.

Aici este un pic mai delicat pentru intelegerea voastra, pentru ca repede cadeti in ratacire crezand ca cinstirea inseamna musai idolatrie, adica inchinarea la oameni si la ingeri ca la Dumnezeu. Nimic mai fals. Dar este adevarat ca si limba romana, bogata in expresii si intelesuri va induce in eroare, caci toti sectarii isi iau ideile fixe fie de pe siteuri in engleza, fie de la secte aparute prin Occident sau peste ocean, si nu mai stiu sa inteleaga limba romana. Acesta este un adevar, si daca va cercetati fiecare in parte, veti descoperi acest adevar.

Ortodocsii nu se inchina la sfinti si la ingeri la fel ca la Dumnezeu, ci doar cinstesc sfintii si ingerii lui Dumnezeu.
Cine sunt sfintii lui Dumnezeu? Sunt prietenii lui Dumnezeu asa cum chiar Dumnezeu ii numeste:” Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.” (Ioan 15:14); Şi s-a împlinit Scriptura care zice: “Şi a crezut Avraam lui Dumnezeu şi i s-a socotit lui ca dreptate” şi “a fost numit prieten al lui Dumnezeu”. (Iacov 2:23)
19 Deci, dar, nu mai sunteţi străini şi locuitori vremelnici, ci sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii şi casnici ai lui Dumnezeu,
20 Zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos. (Efeseni 2)
Iata dar, sa afle toti sectarii, ca sfintii pe care noi ii cinstim sunt prietenii si casnicii lui Dumnezeu, si daca noi Il iubim pe Dumnezeu, e firesc sa-i cinstim si pe prietenii Lui.
Dar nu ne inchinam la ei, ca nu sunt idoli si nici dumnezei.
Pana aici ar trebui sa fie clar chiar si pentru o minte mai putin limpede…

O alta ratacire sectara este treaba cu mijlocirea (adica rugaciunea) sfintilor la Dumnezeu, caci in limitarea lor, ei isi inchipuie ca daca un om mijloceste pentru alt om la Dumnezeu, il exclude automat pe Iisus Hristos ca Mijlocitor. Nimic mai fals si fara legatura cu realitatea. Si aici, Sfanta Scriptura le da cu dogma ratacita-n cap, ca le arata direct cum Sfintii Apostoli mijloceau la Dumnezeu pentru ucenici lor, dar ii si rugau pe ucenicii lor sa mijloceasca pentru ei la Dumnezeu, fara ca acest lucru sa insemne idolatrie din partea lor, fara ca sa-l excluda pe Hristos ca Mijlocitor, si fara sa intre sub incidenta citatului: Aşa zice Domnul: “Blestemat fie omul care se încrede în om şi îşi face sprijin din trup omenesc şi a cărui inimă se depărtează de Domnul. (Ieremia 17:5) asa cum abereaza sectarii… , pentru ca mijlocirea pe care o facem unii pentru altii in Biserica lui Hristos nu se sprijina nici pe trupurile omenesti, nici pe oamenii departati de Dumnezeu si nici pe puterile proprii acelui om…
Iata ce faceau apostolii si ucenicii lor cei in Dreapta Credinta in Hristos:
3 Mulţumesc Dumnezeului meu, ori de câte ori îmi amintesc de voi,
4 Căci totdeauna, în toate rugăciunile mele, mă rog pentru voi toţi, cu bucurie, (Filipeni 1)
11 Pentru aceasta, ne şi rugăm pururea pentru voi, (2 Tes. 1)
Aceasta şi cerem în rugăciunea noastră: desăvârşirea voastră. (2 Corinteni 13:9)
Dar si invers: ” Fraţilor, rugaţi-vă pentru noi.” (1 Tes 2:25)
Dar si in VT: iar robul Meu Iov să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi îngăduitor, ca să nu Mă port cu voi după nebunia voastră, întrucât n-aţi vorbit despre Mine aşa de drept cum a vorbit robul Meu Iov”. (Iov 42:8)
Asta ca sa vada toti sectarii ca Dumnezeu insusi indeamna la mijlocirea unora pentru altii, ca ca prin aceasta mijlocire este chiar gata sa se intoarca si sa nu-i pedepseasca pe pacatosi…

De aceea si eu, un pacatos, rog sfintii sa se roage pentru mine la Dumnezeu, avand nadejdea ca Dumnezeu asculta mai mult de rugaciunea prietenilor Sai, decat de a unui ticalos ca mine.

Dar asta nu inseamna ca nu ma rog intai si direct la Dumnezeu sa-mi ierte mie greselile, dar sa ierte si greselile altora.

Aceasta nu este idolatrie, dupa cum si Scriptura spune prea clar, ci este o recunoastre in primul rand a prietenilor lui Dumnezeu, dar si a neputintei mele provenita din lene, de a fi pe plac lui Dumnezeu…

Unde este idolatria aici? Evident ca niciunde… Iar toate acestea nu au legatura cu faptul ca Iisus Hristos este Mijlocitorul nostru.

3. Rugaciunile catre cei adormiti in Domnul
Aici deja intram in lucruri care imi par peste putinta de intelegere a sectarilor, dar am nadejde, ca macar vazand scris, sa se poata opri din huliri, si sa gandeasca mai intai…
Sfanta Scriptura arata prea lamurit, ca dupa ce omul moare, doar trupul material moare, nu si sufletul.
22 Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23 Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui. (Luca 16)
Iata deci ca celor morti, nu le-au murit si sufletele, ci ele sunt fie in Rai, fie in iad, si sunt intr-o stare de constienta, nu de inconstienta cum zic unii sectari.

Apoi tot SFanta Scriptura ne indeamna ca sa ne rugam unii pentru altii la Dumnezeu, de ex.:
vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.(Iacov 5:16)

Si atunci pentru care pricina isi inchipuie sectarii ca daca rugaciunile noastre ajuta celor care sunt in trup material, nu ar ajuta si celor ce cu sufletele traiesc? Doar ne rugam Aceluiasi Dumnezeu! Doar toti suntem din aceeasi Biserica a lui Dumnezeu (vorbesc de sufletele celor ce in trup au fost crestini). Dumnezeu are aceeasi grija de noi ca si de ei…

Oare nu zice Scriptura: 32 “Eu sunt Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov“? Nu este Dumnezeul morţilor, ci al viilor. (Matei 22)
Dar ce zice prea clar Mantuitorul nostru?
13 Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
14 Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face. (Ioan 14)
Prin urmare, este prea clar ca si daca rugam pe Dumnezeu, in numele Domnului Iisus Hristos, sa ierte pacatele celor in trup sau celor ce traiesc cu sufletul, Acesta, in marea Lui mila, va face ceea ce cerem noi, dupa cum a promis.

Pentru lamurirea suplimentara a sectarilor, aduc argumente clare si din Legea Veche:

45 Şi a văzut că celor care cu bună cucernicie au adormit, foarte bun dar le este pus.
46 Drept aceea, sfânt şi cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăţie pentru cei morţi, ca să se slobozească de păcat. (2 Macabei 12)

Doamne atotţiitorule, Dumnezeul lui Israel, auzi rugăciunea celor ce au murit ai lui Israel, şi a fiilor celor care au păcătuit înaintea Ta, care n-au ascultat glasul Tău, Dumnezeul lor, şi s-au lipit de noi relele.
Nu-ţi aduce aminte de nedreptăţile părinţilor noştri, ci adu-ţi aminte de mâna Ta şi de numele Tău în vremea aceasta.
6 Că Tu eşti Domnul Dumnezeul nostru, şi Te vom lăuda pe Tine, Doamne, (Baruh 3)

In ceea ce privesc rugaciunile sfintilor pentru noi, si acest lucru este logic, caci devreme ce Scriptura arata ca acestia sunt cu sufletul la Dumnezeu si sunt prietenii lui Dumnezeu, pentru care pricina Dumnezeu nu ar asculta rugaciunile lor pentru noi?

8 Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinţilor. (Apocalipsa 5)
3 Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinţilor, pe altarul de aur dinaintea tronului.
Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor. (Apocalispa 8)

Iata dar ce spune SFanta Scriptura prea clar, si orice om curat la inima le poate intelege….

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: