RSS

“Holocaustul a fost o minciuna”

11 dec.

Liderul nationalistilor greci: “Holocaustul a fost o minciuna”După ce partidul naţionalist Zorii Aurii a şocat întreaga Europă obţinând 21 de mandate în parlamentul de la Atena, acum a reuşit să atragă critici dure din partea guvernului în funcţie negând Holocaustul.

“Nu au existat camere de gazare. Este o minciună”, a spus duminică Nikolaos Mihaloliakos, liderul formaţiunii radicale, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Mega. Deasemenea el a mai contestat şi cifra oficială de 6 milioane de evrei ucişi înaintea şi în timpul celui de al doilea război mondial, care ar fi “exagerată”. În plus acesta a mai declarat că în lagărele de concentrare au murit “multe persoane, de diferite naţionalităţi, la fel cum mulţi japonezi au murit în lagărele americane”. Imediat guvernul grec şi organizaţiile evreieşti au condamnat opiniile exprimate de  Mihaloliakos. “Alegerea nostalgicilor nazişti în parlament constituie o lovitură pentru democraţie. Este o insultă la adresa istoriei Greciei”, se arată într-un comunicat al comunităţii evreieşti. “Condamn categoric asemenea opinii care distorsionează istoria şi aduc ofense milioanelor de victime ale Holocaustului”, a declarat luni şi Pantelis Kapsis, purtător de cuvânt al guvernului. Negarea variantei oficiale a istoriei Holocaustului sau punerea sub semnul întrebării, chiar şi în scopul cercetării istorice, a unor aspecte legate de acest eveniment constituie o faptă pedepsită penal, uneori cu ani grei de închisoare, în mai multe ţări din Uniunea Europeană, inclusiv în Grecia sau România.

Guvernul Iranului: Holocaustul este o mare minciuna

Purtatorul de cuvant al guvernului iranian a caracterizat marti Holocaustul drept „o mare minciuna” creata pentru a amplasa un stat inamic islamului in Orientul Mijlociu, relateaza agentia de stat IRNA, citata de breitbart.com.

„Holocaustul este un concept care provine dintr-o mare minciuna, ce a avut drept scop impunerea unui regim fara nicio radacina in mijlocul lumii islamice”, a declarat Gholam Hossein Elham, intr-o conferinta dedicata situatiei din Gaza. Declaratia oficialului iranian nu este prima incercare a republicii islamice de a pune sub semnul intrebarii masacrul evreilor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Iranul nu recunoaste Israelul si, de la alegerea sa, in 2005, presedintele Mahmoud Ahmadinejad si-a atras condamnarea comunitatii internationale dupa ce a declarat in repetate randuri ca statul evreu este condamnat sa dispara. La sfarsitul lui 2005, Ahmadinejad a numit Holocaustul drept un „mit”. Declaratia sa a fost urmata de o conferinta organizata in Tehran, in 2006, care i-a reunit pe principalii exponenti ai negarii Holocaustului si pe revizionisti. Tot in acel an, un cotidian de larga circulatie a lansat un controversat concurs de desene animate cu aceasta tema.

Organizatia Natiunilor Unite a desemnat data de 27 ianuarie drept Ziua internationala de comemorare a Holocaustului, marcand astfel data in care trupele sovietice au eliberat cel mai mare lagar naizst de concentrare, Auschwitz-Birkenau, din Polonia.
Fabbrica de Minciuni: Holocaustul

Holocaustul este o minciuna asta sustin multi istorici si cercetatori! Cine isi permite sa investigheze asta este imediat etichetat ca “anti-semit”!

 

Proces castigat impotriva Germaniei de un profesor britanic, negationist al Holocaustului

David Irving, un cunoscut negaţionist al Holocaustului, a câştigat în mod surprinzător un proces care viza anularea interdicţiei de intrare în Germania.  Istoricul britanic, în vârstă de 74 de ani, a câştigat notorietate scriind o serie de cărţi despre cel de al Treilea Reich şi negând varianta oficială cu privire la Holocaust, faptă pedepsită cu amenzi usturătoare şi chiar cu ani grei de puşcărie în majoritatea statelor europene, inclusiv în România.

Un tribunal din Munchen l-a condamnat la plata unei amenzi penale în 1993 pentru “insultarea memoriei victimelor Holocaustului”, pentru că ar fi negat existenţa camerelor de gazare. Acesta declarase în faţa unui grup de naţionalişti germani că guvernul polonez a ridicat acele construcţii după cel de al doilea război mondial “pentru a le arăta turiştilor”. Din această cauză, tribunalul a decis şi interzicerea intrării în Germania pentru istoricul britanic. Irving a dorit să călătorească anul trecut în Germania, dar autorităţile i-au spus că a rămas pe lista persoanelor indezirabile până în 2022. Vineria trecută însă, tot un tribunal din Munchen a respins această decizie, fiind invocat dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene pentru cetăţenii statelor membre. Cu toate acestea, istoricul nu poate intra încă în alte ţări precum Australia, Italia, Canada, Noua Zeelandă şi Africa de Sud. Este declarat “persona non grata” şi în Austria, unde în 2006 a fost şi condamnat la trei ani de închisoare pentru că ar fi negat Holocaustul în cadrul unui discurs rostit în 1989. După ce a stat o perioadă după gratii, a fost deportat în Marea Britanie. Interdicţia de intrare în Austria va expira în 2014. În timpul procesului din Viena, David Irving a declarat în faţa instanţei că din 1989 şi până în 2006 convingerile sale în legătură cu camerele de gazare de la Auschwitz s-au schimbat şi că a ajuns să accepte ideea că a existat un plan de exterminare a evreilor din Europa.

Holocaustul, subiect tabu şi în România

Ordonanţa de urgenţă nr. 31 din 2002, care are ca obiect ”interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, a fost introdusă de fostul premier social-democrat Adrian Năstase. Ordonanţa de urgenţă prevede la Articolul 6 că “negarea în public a holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

 

Sursa: FrontPress.ro  

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: